Pages

subota, 9. travnja 2016.

ČUDO OD JEDNOG JAJA! PRAVO ČUDO, SLASNO I LIJEPO. BRZO I JEDNOSTAVNO ZA NAPRAVITI.



Svaki puta kad ga radim, podsjeti me na Samobor, odakle je "doletio" papirić sa receptom
SASTOJCI
1 jaje
1 šalica 2 dl šećera
1 šalica 2 dl mljevenih oraha
1 šalica 2 dl mlijeka
1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
1 dl ulja

 
1/2 vrečice praška za pecivo

ZA KREMU
2 pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
6 žlice šećera
6 dl mlijeka
20 dag maslaca
Za posipavanje
naribana čokolada

PRIPREMA
1.

 
Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.

2.
Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.

3.
Još topli biskvit poškropiti sa rumom
4.
Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremu posipati naribanom čokoladom.
Posluživanje
Moj savjet:
Nakon što sam iprobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača , predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način...

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar