Pages

petak, 8. travnja 2016.

JADRO OBLATNA SA SMOKAVAMA


Nešto jako fino...oblatne sa filom od smokava i filom od margarina...

SASTOJCI
500 gr suvih smokava
200 gr grožđica



400 gr šećera
2 dl vode
250 gr mljevenih oraha
4 lista oblatne
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu



PRIPREMA
Suve smokve i grožđice samljeti na mašini za meso.

Šećer i vodu špinovati, pa dodati samljevene smokve i grožđice, miješati da se dobro sjedini. U to dodati mljevene orahe.

Fil podijeliti na dva jednaka dijela. Na list oblatne nanijeti jedan dio fila pa poklopiti sa drugim listom.
Isto uraditi sa preostalim filom i oblatnama.
Oblatne filovati tako da rebrave strane budu vani.

Dobro izraditi margarin sa šećerom u prahu.
Ovim filom premazati jedne nadjevene oblatne pa poklopiti sa drugim.

POSLUZIVANJE
Na oblatnu staviti nešto teško i ostaviti da se stegne.
Sijeći na štanglice.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar