Pages

nedjelja, 3. travnja 2016.

KONAČNO RECEPT SA KOJIM SAM PREZADOVOLJNA I JA I MOJI NAJDRAŽI...FINI, MEKANI I UKUSNI KLIPIĆI



 Sastojci
    1kg Glatkog brašna Podravka
    2,5dcl ulja
    6 dcl mlijeka
    2 kocke svježeg kvasca
 

 
  1 žlica velika šećera
    2 žlice velike soli
    sezam,kumin

 Priprema
    1.
    U 2 dcl mlakog mlijeka stavimo razmrvljeni kvasac i žlicu šećera te ostavimo da se digne.U međuvremenu u veću zdijelu stavimo brašno,dodamo ulje i preostalo mlako mlijeko,sol te na kraju dodamo dignuti kvasac.Sve zajedno polako miješamo dok ne dobijemo fino tijesto i ostavimo ga da se digne!Savjet za dizanje tijesta:uključiti pećnicu na 50stupnjeva,staviti unutra zdjelu sa tijestom i ostaviti malo otvorena vrata od pećnice,prije se digne
    2.
    Kad se tijesto diglo,još ga jedanput promjesimo te oblikujemo kuglice i poslozimo ih na pobrašnjelu podlogu i ostavimo da se dignu!Od ovog tijesta bi trebalo izaći oko 35-40 kuglica
    3.
 Kad su se kuglice digle,razvaljamo jednu po jednu po duzini do oko 25cm te zarolamo klipić (kad rolate rolajte od sredine prema van tako da dobijete duže klipiće)
    4.

 
    Postavimo klipiće u protvan za pečenje u koji smo stavili papir za pečenje,ostavimo ih da se malo dignu te ih premažemo jajem te po želji posipamo grubljom solju,sezamom ili kuminom i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 C oko 10-12min dok ne dobiju lijepu boju!
    5.
    Kad ih izvadimo iz pećnice odmah vruće pokrijemo vlažnom krpom i ostavimo 4-5min,tako onda i kasnije pa čak i drugi dan ostanu fini i mekani!

Posluživanje
Nemojte zaboraviti da je glavni sastojak za pravljenje klipića LJUBAV!!Uložite puno ljubavi i klipići će vam biti odlićni,mekani,prhki i svi će ih obožavati!Dobar vam tek!!

Nema komentara:

Objavi komentar