Pages
▼
subota, 16. travnja 2016.
MOJ DANAŠNJI RUČAK JEDNOSTAVAN I UKUSAN DOBAR I KADA SE OHLADI A MUŽU POSEBNO DRAG
Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))
Sastojci
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira
2 jajeta
malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje
Priprema
Umutiti jaja sa sirom u penastu masu.
Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za
premazivanje kora, dodati malo ulja.
2.
Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.
3.
Premazati koru celom duzinom filom od sira,
saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu.
4.
Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene.
Posluziti uz jogurt.
Nije lepo da uzimate tudje slike i stavljate kao svoje. I to sa sve mojim imenom i izvorom recepta s Coolinarike. Kao bloger moram da reagujem i da vas zamolim da uklonine moju sliku jer je recept objavljen na mom blogu http://kcbyjafi.blogspot.rs/2009/10/pituljice.html
OdgovoriIzbriši