Pages

nedjelja, 17. travnja 2016.

Nešto fino, lagano, ne previše slatko a ukusno.Znam da će se i vama svidjeti, zato vam i preporučujem.



Nešto fino, lagano, ne previše slatko a ukusno.Znam da će se i vama svidjeti, zato vam i preporučujem.
Sastojci
KREMA:
600 ml mlijeka
5 kašika šećera
4 kašike gustina
1 kašika maslaca
1 kom. Limun šećer Dolcela



1 kom Vanilin šećer Dolcela
50 gr kokosovog brašna
GLAZURA:
1 kom čokolada za kuhanje
2 kašike ulja,malo tople vode
kakao keksi petit ili po želji
đem od marelice(par kašika za premazati kekse)

Priprema
1.
Skuhati kremu.Odvojiti 2 dl mlijeka i dodati gustin.Umutiti ga .U ostatak mlijeka staviti šećer, vanilin šećer, limun šećer, kašiku maslaca i staviti da provre.U provrelo mlijeko dodati umućeni gustin, skuhati kremu.Malo je prohladiti i izliti u kalup od srnećih leđa, u koji smo prethodno stavili prozirnu foliju.Poravnati kremu i složiti jedan red keksa, premazati ih đemom od marelice.Složiti drugi red keksa, previti foliju i zategnutu  još jednim komadom folije.Kada se kolać ohladi , staviti ga u frižider, da se dobro stegne.(2-3 sata)



2.
Izvaditi kolač iz kalupa, skinuti foliju i staviti ga na tacnu.Napraviti glazuru i preliti kolač.Posuti ga kokosom i ukrasiti.Kolač držati u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar