Pages
▼
ponedjeljak, 4. travnja 2016.
TORTA SA UKUSOM VANILE I PLAZME
Sastojci:
Za koru: (x3)
4 belanceta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike griza
Za žuti fil:
12 žumanaca
2 kesice pudinga sa ukusom vanile
700 ml mleka
250 g margarina sa ukusom slatke pavlake
200 g šećera u prahu
200 g mleka u prahu
Za fil sa plazmom:
400 ml slatke pavlake
300 g Mlevene Plazme
Za beli fil:
300 ml slatke pavlake
Za preliv kora:
300 ml mleka
2 kašike šećera
Priprema:
Umutiti belanca pa dodati šećer i sve zajedno mikserom umutiti u čvrst šne. Zatim dodati brašno i griz, pa polako varjačom sjediniti sastojke. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh, pa peći koru na 180 C, (oko 20 minuta, odnosno dok se ne odvoji od stranice pleha). Napraviti tri ovakve kore. Mleko zasladiti, pa ugrejati. Toplim mlekom preliti kore. Umutiti žumanca, pa dodati puding i razmutiti sa 200 ml mleka. Ostatak mleka (500 ml) staviti da se kuva, pa u proključalo mleko ukuvati smesu od žumanaca i pudinga.
Fil ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom i mlekom u prahu, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na tri dela. Za fil sa plazmom: Prvo čvrsto umutiti slatku pavlaku, pa onda dodati mlevenu plazmu. Promešati da se sastojci sjedine. (ukoliko vam se učini da je fil gust slobodno dodajte malo mleka). Fil podeliti na dva dela. Nakon toga za beli fil samo umutiti slatku pavlaku, pa je podeliti na tri dela. Na koru namazati deo žutog fila. Preko žutog fila namazati fil sa plazmom, pa onda i slatku pavlaku. Preklopiti drugom korom, pa opet prvo namazati žuti fil, pa fil sa plazmom, pa slatku pavlaku. Staviti i treću koru, pa je namazati žutim filom i na kraju tortu završiti slatkom pavlakom.
Nema komentara:
Objavi komentar