Pages

ponedjeljak, 4. travnja 2016.

VANGL TORTA



Baš je torta sočna i izdašna i brzo se pravi, a biskvit mi je super

SASTOJCI
6 jaja
10 žlica šećera
1 limun šećer
5 žlica vode
10 žlica brašna
1 prašak za pecivo




KREMA
3 pudinga od čokolade
10 žlica šećera
1 rum šećer
1 l mlijeka
250 g margarina




ZA GLAZURU
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice ulja (ili 1 žlica masti)

PRIPREMA
1. Jaja i šećer pjenasto izmutite, dodajte vodu i na kraju brašno sa pecilnim praškom.
Sve lagano izmiješajte i pecite u namašćenom limu u zagrijanoj pećnici, na 180 'C.
Čačkalicom provjerite da li je pečeno, ako je suha, to je to.

2. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, pa ga izrežite na kockice, otprilike 2x2 cm. Izrezani biskvit stavite u veću i duboku posudu.

3. Puding skuhajte po uputi na vrećici, pa u toplo dodajte margarin i miješajte dok se margarin ne otopi.

4. Toplu kremu lagano sipajte u posudu sa biskvitnim kockicama i lagano miješajte da se sve lijepo sjedini.

5. Uski rebrasti kalup obložite sa folijom, izlijte dobivenu smjesu i spremite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.

6. Ohlađeni kolač pažljivo preokrenite na tacnu, maknite foliju i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje
Možda je nekima ovaj recept nedostajao, ja se ispričavam što je naprasno nestao, pa sam ga zato opet napisala.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar