Pages

četvrtak, 31. prosinca 2015.

BAKINE HURMAŠICE


SASTOJCI
Za testo
2 jaja
1  kesica vanilin šećera
2 kašike šećera


 
1 čaša (čaša od 2 dcl) ulja
1 čaša jogurta
4,5 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli

Za sirup
3 čaše ( od 2 dcl) šećera
3 čaše vode
1/2 limuna


 
PRIPREMA
Prvo napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu, od kad proključa kuvati 10 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Sirup ostaviti da se hladi.

Umutiti 2 jaja sa vanilin šećerom i  2 kašike šećera,  dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i 2 čaše brašna. Dobro umutiti mikserom.
Dodati još 2,5 čaše i rukom zamesiti i izraditi  testo.Testo je mekano ne lepi se za ruke.

Podeliti testo na 32 loptice. Od loptica napraviti urmašice, staviti u pleh i peći na 200 stepeni 25 - 30 minuta, da lepo požute.

Hladnim sirupom preliti tople urmašice. Posle 10 -15 minuta ih prevrnuti da stanu 10 minuta pa ih opet vratiti u prvobitno stanje i ostaviti da urmašice upiju sirup.

Izvor:http://daninakuhinja.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar