Pages

subota, 2. siječnja 2016.

AJVAR SALATA


SASTOJCI
4 plava patlidjana
10 crvenih paprika
8 cena belog luka
coli, sirceta i ulja


 

PRIPREMA
1. patlidzane staviti u zagrejanu rernu i ispeci ih oko pola sata. paprike ispeci na plotnu (rostilj/gril ili tiganj) dok koza pocrni, pa ih oljustiti, izvaditi seme i sitno iseci

2. pecene patlidjane takodje oljustiti i sitno iseci, pa ga tucati da se pretvori u kasastu masu, sjediniti sa paprikama


 

3. u masu onda dodati sitno isecenog belog luka, po ukusu staviti ulje, sirce i so

4. sve dobro pomesati i ostaviti da odstoji u frizider

Posluživanje
-salatu najbolje praviti dan pre, lepsa je kad odstoji
-kolici belog luka moze se smanjiti / povecati
-jede se uz sve

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar