DOBRO DOŠLI
....
subota, 2. siječnja 2016.
AJVAR SALATA
SASTOJCI
4 plava patlidjana
10 crvenih paprika
8 cena belog luka
coli, sirceta i ulja
PRIPREMA
1. patlidzane staviti u zagrejanu rernu i ispeci ih oko pola sata. paprike ispeci na plotnu (rostilj/gril ili tiganj) dok koza pocrni, pa ih oljustiti, izvaditi seme i sitno iseci
2. pecene patlidjane takodje oljustiti i sitno iseci, pa ga tucati da se pretvori u kasastu masu, sjediniti sa paprikama
3. u masu onda dodati sitno isecenog belog luka, po ukusu staviti ulje, sirce i so
4. sve dobro pomesati i ostaviti da odstoji u frizider
Posluživanje
-salatu najbolje praviti dan pre, lepsa je kad odstoji
-kolici belog luka moze se smanjiti / povecati
-jede se uz sve
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar