Pages

petak, 1. siječnja 2016.

BAISER TORTA S JAGODAMA


Sastojci:
3 gotove kore od baiser mase (masa od bjelanjaka i šećera)
500 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda

 
2 Vanilin šećera Dolcela
2 Šlagfixa Dolcela
Priprema:

U visoku posudu ulijte slatko vrhnje i miješajte električnom mješalicom 1 minutu. Dodajte sadržaj vrećica šlag fiksa i vanilin šećera te dalje miješajte elekričnom mješalicom (najvećom brzinom) sve dok masa ne postane čvrsta. Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine.

 
Baiser koru stavite na prikladnu podlogu i premažite je trećinom tučenog slatkog vrhnja. Polovicu pripremljenih jagoda rasporedite preko tučenog slatkog vrhnja, prekrijte sljedećom korom pa postupak ponovite tako da završite trećom baiser korom.

Posluživanje:

Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i jagodama, a prije posluživanja je dobro ohladite.

Savjet:

Jagode prije stavljanja u tortu možete poškropiti maraskinom i ostaviti neka kratko odstoje.

Nema komentara:

Objavi komentar