Pages
▼
ponedjeljak, 4. siječnja 2016.
BLACK&WHITE DELIGHT
SASTOJCI
Podloga
4 bjelanjka
4 velike žlice šećera u prahu
100 g mljevenih,blanširanih badema
1 velika žlica oštrog brašna
Krema
250 ml slatkog vrhnja
100 ml punomasnog mlijeka
80 g šećera
150 g tamne čokolade
2 velike žlice škrobnog brašna
4 žutanjka
1 vanili šećer
2 velike žlice Baileys-a
1/2 vrećice želatine u prahu
250 g mascarponea
PRIPREMA
Podloga
Obložite papirom za pečenje kalup promjera 22 ili 24 cm.
Istucite bjelanjke sa malo soli i šećerom u čvrsti šaum, kuhačom umiješajte brašno pomiješano s bademima te stavite peći na 175 stupnjeva otprilike 15 minuta ili dok ne dobije lagano zlatnu boju. Pazite da se ne prepeče. Ostavite da se ohladi.
Želatinu pripremite po uputama na vrećici. Čokoladu stavite da se topi na pari. Žutanjke sa šećerima stavite u posudu u kojoj ćete kuhati kremu. Istucite ih da postanu svijetli i pjenasti. Škrobno brašno pomiješajte sa par žlica mlijeka i ulijte u smjesu od žutanjaka. Preostalo mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem i stavite na laganu vatru da se zagrije do vrenja. Dodajte u žutanjke i stavite kuhati na laganu vatru uz konstantno miješanje dok ne dobijete gustoću pudinga. Prebacite u čistu posudu (vjerojatno će biti zagorenih komadića). U vruće umiksajte rastopljenu čokoladu, želatinu i Baileys. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte i propasirani mascarpone. Sjedinite sve u glatku kremu.
Slaganje
Podlogu od badema prebacite na tanjur na kojem ćete servirati kolač. Oko nje stavite obruč od kalupa za tortu, pa ulite kremu, poravnajte joj površinu, ukrasite naribanom čokoladom (ili nečim drugim, listićima badema npr.) i stavite hladiti. Neka odstoji bar 4,5 sati. Oštrim nožem prođite između kalupa i kolača i odvojite kalup. Uživajte.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar