DOBRO DOŠLI

....

četvrtak, 7. siječnja 2016.

BOŽIĆNA NEPEČENA TORTA


Sastojci
Podloga: 1 pakiranje Digestive keksa (oko 250 gr)
80 gr maslaca (ili margarina)
2-3 žlice gaziranog soka od naranče
Krema1: 1 Milka Philadelphia čokoladni namaz
Šlag 5+ (300 ml)
Krema2: 1 pakovanje Parfe krema Dolcela (vanilija)
500 ml mlijeka
250 gr Mascarponea
2-3 žlice šećera u prahu


Dorada: oko 100 gr šumskoga voća (smrznuto)
čokoladne strugotine

Priprema
1.
Otopiti i prohladiti maslac, a kekse samljeti ili kao ja smrviti ih oklagijom. Smiješati keks sa maslacem i sokom te utisnuti u kalup promjera 24cm i staviti na hlađenje. Ja upotrijebim samo obruč kojeg smjestim na neki tanjur ili kao na slici ukrasni karton i tu utisnem smjesu.


2.
Za prvu kremu smiksati vrhnje za šlag, možete dodati kap ruma ili rum-šećer te dodati Milka namaz. Sjediniti mikserom minut-dva. Premazati pola smjese po podlozi od keksa, posuti čokoladnim strugotinama i vratiti u hladnjak. Drugu polovicu kreme ćemo upotrijebiti na samom kraju. Za drugu kremu u pola litra mlijeka smiksati Parfe-kremu, dodati mascarpone i šećer u prahu te sjediniti. Na prvu kremu, tj.preko čokoladnih strugotina pažljivo razmazati pola druge kreme, preko staviti voće pa ostatak kreme preko voća. Staviti u hladnjak.

3.
Pripremiti ostatak one prve kreme tako što ćete ju staviti u špricu i njome ukrasiti gornji dio torte, staviti ostatak čokoladnih strugotina, i ostale ukrase po želji. Dobro ohladiti tortu i nakon barem 2 sata, pažljivo skinuti obruč.
Posluživanje
Napomene: umjesto Philadelphia čoko-namaza koji možete kupiti u Lidlu, kao i mascarpone, možete staviti 4 žlice Nutelle ili Linolade, a umjesto Mascarponea 200 gr Milerama ili masnijeg kiselog vrhnja. Smrznuto šumsko voće uvijek kupujem u Lidlu i toplo preporučam. Iako sam stavila doslovno dvije šačice, dalo je tortici osvježavajuću notu. Umjesto čokoladnih strugotina također kupljenih u Lidlu, jednostavno krupno naribajte čokoladu-koju god. Parfe-krema Dolcela mi je pravo otkriće, za ovako nešto brzinski, idealna!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar