DOBRO DOŠLI

....

četvrtak, 14. siječnja 2016.

ČOKOLADNA VIŠNJICA


SASTOJCI
za 1 biskvit
3 jaja
3 zlice secera
3 zlice vode
2 zlice brasna
1 zlica kakaa
1 zlicica praska za pecivo


 
za crnu kremu
1 litra mlijeka
3 vrecice pudinga od vanilije
10 zlica secera
150g cokolade za kuhanje
200g margarina

za zele od visanja
1 kompot od visanja
2 pudinga od vanilije
10 zlica secera
2 mljevene zelatine

za bijelu kremu
1/2l vrhnja za slag
1 kiselo vrhnje


 
PRIPREMA
za biskvit
odvojiti zumanjke od bjelanjaka, bjelanjke izmiksati u snijeg, a zumanjke sa secerom, vodom, brasnom, kakaom i praskom za pecivo na kraju umijesati i snijeg od bjelanjaka. to napraviti lagano sa lopaticom ili kuhacom. peci na 180* nekih 15 min ovisi od pecnice. ispeci takva 3 biskvita.

za crnu kremu
skuhati pudinge sa secerom u litri mlijeka, u jos toplo dodati cokoladu i kad se ohladi pomijesati sa margarinom.

za zele od visanja
ocijediti visnje i taj sok od visanja staviti kuhati ( dodati vode tako da ispadne 600ml tekucine) u tome skuhajte pudinge od vanilije. visnje izmiksajte sa stapnim mikserom i dodajte u skuhani puding. na kraju zelatinu pomijesajte sa vodom ( kako pise na pakiranju ) i kad se zelatina stisne dodati u topli puding (ne vruci) mijesati i ostaviti da se ohladi uz povremeno mjesanje (posto je vani sada hladno ja sam izasla van i mjesala i zele se stisnuo za nekih 15-tak minuta)

za bijelu kremu
miksati vrhnje za slag i pred kraj miksanja dodajte kiselo vrhnje i do kraja izmiksati.

slagati
biskvit-crna krema-zele od visanja-bijela krema-biskvit-crna krema-zele od visanja-bijela krema-biskvit. ukrasiti po zelji

POSLUZIVANJE
ja sam tortu pravila u okruglom kalupu i slagala sam je u kalupu koji sam skinula tek kad se torta ohladila tako da ne znam kako ce ova zelatina biti bez kalupa ( hoce li curiti van)

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar