Pages
▼
nedjelja, 10. siječnja 2016.
EKSTRA ČOKOLADNE BUHTLE
Učinit će vam se da ovaj tradicionalni desert obojan u čokoladu i kakao ne može biti bolji no svoje savršenstvo otkrit će vam već prvi zagriz
SASTOJCI
500 g Pšeničnog glatkog brašna
1 Kvasac instant
30 g kakaa
80 g maslaca
40 g šećera
1 Rum šećer
1 jaje
oko 170 ml mlijeka
200 g Lino lade nougat
PRIPREMA
1. Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite.
2. Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto.
3. Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).
4. Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle.
5. U ruci malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino lade pa opet oblikujte kuglu.
6. Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 - 20 minuta na toplom mjestu.
7. Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade.
Posluživanje
Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar