DOBRO DOŠLI

....

nedjelja, 10. siječnja 2016.

Glina – moćan prah za zdravlje i ljepotu

glina za detoksikaciju
Njeno djelovanje je antitoksično, povećava obrambenu moć organizma, “oživljava” stanice i opskrbljuje ih vitalnom energijom, ubrzava proces zacjeljivanja rana, čisti kožu, poboljšava apsorpciju hrane, uspostavlja ravnotežu flore u crijevima i “evakuira” toksične tvari koje su štetne za zdravlje.

Gdje kupiti glinu i koju odabrati?
Glinu je najpovoljnije kupovati u biljnim ljekarnama. Proizvodi se u vidu granula ili u prahu. Postoji više vrsta gline: zelena, crvena, žuta, siva i bijela. Ipak, zelena glina se najčešće koristi.

Kako se glina koristi – Recepti?
Glina se pije, pomiješana s vodom ili za vanjsku uporabu (najčešće u vidu maski, kupki i obloga). Priprema se u staklenoj čaši, a miješa drvenom žlicom. U pola čaše dodati jednu malu žlicu gline. Ostavite da odstoji 2-3 sata (može i duže). Ujutro na prazan želudac promiješajte tekućinu i popijte. Pijte samo vodu (naročito na početku), pričekajte da glina padne na dno čaše. Tijekom ove kure glinom, potrebno je povećati unos vode čime se ubrzavaproces odstranjivanja štetnih tvari iz organizma. Konzumiranje gline ne bi smjelo trajati dulje od tri tjedna.
Djelovanje gline je izuzetno jako, aktivno, tijelo mora reagirati na nju, pa se nekada može učiniti da se stanje pogoršava umjesto obratno. Ipak, neophodno je posavjetovati se s liječnikom prije odluke o upotrebi gline u cilju liječenja. (Oprez se posebno preporuča ukoliko imate visok krvni tlak, patite od astme ili alergija)

Glina za ljepotu
Glina se koristi i kao prirodno sredstvo za njegu kože lice i tijela. Vrlo je učinkovita za liječenje promjena na koži i za njenu regeneraciju. Glina se može upotrebljavati u obliku maski ili kupki. Kao kupka lako se apsorbira, ima izuzetno blagotvorno djelovanje na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža postaje zdrava, gipka, meka i elastična. Kupke sa glinom ublažavaju napetost mišića, smanjuju se bolovi u zglobovima.



Kupka od gline
U toplu vodu za kupanje dodajte glinu u prahu. Ostanite u kadi oko 30 minuta. Da bi ravnomjerno djelovala na čitavo tijelo, namažite cijelo tijelo glinom i ostavite je dok ne počne da se suši. Zatim je potrebno ukloniti i najmanji trag gline s kože (dužim tuširanjem mlakom vodom). Ova kupka opušta, oslobađa od toksina i pridonosi ljepoti kože.

Maska od gline
Maska s glinom koristi se za dubinsko čišćenje lica: glinu pomiješajte s malo hladne vode, nanesite na lice (izbjegavati područje oko očiju i usana). Nakon 10 minuta isperite mlakom vodom. Ipak, ova maska ​​najviše pogoduje masnoj koži, suhu kožu lica može dodatno isušiti.

Glina za kosu
Pomiješati glinu u prahu s maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica. Nanesite na kosu i ostavite da deluje20-30 minuta. Potom je potrebno dobro isprati. Kosa će biti sjajna, čista i meka.
Važno: Poslije svakog pojedinačnog korištenja, glinu bacite, pokupila je sve toksine iz vašeg tijela i ne koristite je ponovo.
Izvor:zenskikutak

Nema komentara:

Objavi komentar