Pages

srijeda, 20. siječnja 2016.

KREM BANANICA


SASTOJCI
Podloga
2 bjelanjka
150 g mljevenog keksa
100 g mljevenih orasa
100 g šećera
3 štangle čokolade


 
Nadjev
700 g šećera
3 dcl vode
1 ekstrakt od banane
3 želatina

Glazura
100 g čokolade
100 g margarina


 
PRIPREMA
Umutiti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i mutiti dok masa ne postane gusta. Dodati mljeveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu i mutiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Masu sipati u tepsiju i izravnati.

Za nadjev kuhati šećer u 2 dcl vode, a želatin potpiti u 1 dcl hladne vode.

Kada je šećer kuhan, skinuti sa šporeta, dodati mu ekstrakt od banane i želatin. Masu dugo mutiti mikserom. (Ja posudu stavim u hladnu vodu tako da mućenje ne traje duže od 10-ak min.)

Kada masa počne da se zgušnjava, preliti je preko podloge u tepsiji. Staviti je u frižider da se krem sasvim stegne.

Za glazuru rastopiti na pari margarin i čokoladu, malo prohladiti i preliti preko nadjeva.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar