DOBRO DOŠLI
....
srijeda, 20. siječnja 2016.
KREM BANANICA
SASTOJCI
Podloga
2 bjelanjka
150 g mljevenog keksa
100 g mljevenih orasa
100 g šećera
3 štangle čokolade
Nadjev
700 g šećera
3 dcl vode
1 ekstrakt od banane
3 želatina
Glazura
100 g čokolade
100 g margarina
PRIPREMA
Umutiti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i mutiti dok masa ne postane gusta. Dodati mljeveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu i mutiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Masu sipati u tepsiju i izravnati.
Za nadjev kuhati šećer u 2 dcl vode, a želatin potpiti u 1 dcl hladne vode.
Kada je šećer kuhan, skinuti sa šporeta, dodati mu ekstrakt od banane i želatin. Masu dugo mutiti mikserom. (Ja posudu stavim u hladnu vodu tako da mućenje ne traje duže od 10-ak min.)
Kada masa počne da se zgušnjava, preliti je preko podloge u tepsiji. Staviti je u frižider da se krem sasvim stegne.
Za glazuru rastopiti na pari margarin i čokoladu, malo prohladiti i preliti preko nadjeva.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar