Pages

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

COCO LOCO


SASTOJCI
Kora (prečnika 20cm)
8 belanaca
8 kašika (cca 150gr) šećera
200 gr pečenog kokosovog brašna
1 kašika (cca 20gr) brašna (može i bez)


 
Krem
250 ml mleka
1 štapić burbon vanile
150 gr bele čokolade
1 kesica (10gr) želatina
3 žumanca
100 gr šećera
250 ml slatke pavlake


 
PRIPREMA
Kokosovo brašno: rasporediti ga u veću tepsiju. Rernu zagrejati na 180°C. Kokosovo brašno peći uz povremeno mešanje, pazeći da ne zagori, do svetlo smeđe boje. Ohladiti.
Pek papir: Papir za pečenje iseći na 5 jednakih delova, i na svakom iscrtati po jedan krug prečnika 20cm. Papire rasporediti po stolu.

Krem - faza 1
Mleko sipati u šerpu, dodati mu semenke iz šipke vanile i čokoladu iseckanu na kockice. Zagrevati na laganoj vatri do tačke ključanja.
U međuvremenu pripremiti želatin po uputstvu sa kesice.
Vrelo mleko skloniti sa vatre, dodati mu želatin, dobro promešati i ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Prvo na sobnoj (satićak vremena), a potom i u frižideru (ne više od sat vremena, jer krem ne sme u potpunosti da se želira).
Za to vreme, pripremati kore.

Žumanca i šećer penasto umutiti i skuvati na pari. Ostaviti da se ohladi.

Preostalih 5 žumanaca možete
iskoristiti za nešto drugo.
zamrznuti ( umutite ih viljuškom/ žicom, sipajte u plastičnu čašu i odložite u zamrzivač).
baciti.

Kore
Penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se sve ne ujednači. Ručno umešati kokos i brašno.

Smesu rasporediti na svih 5 papira (cca 4 kašike na svaki) i razmazati je do veličine iscrtanog kruga.
Kore peći, jednu po jednu, na obrnutoj strani tepsije (180°C, 3-5 min) do zlatno žute boje. Zatim skinuti pek papir i kore ohladiti.

Krem - faza 2
Krem od bele čokolade i mleka, koji je sada nešto gušći (poput tečnog jogurta) sjediniti sa ohlađenim žumancima i dobro promešati žicom, dok se sve lepo ne sjedini.
U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku (koristila sam biljnu) i ručno umešati u krem.
*Neka vas ne brine to što je krem i dalje tečan, nakon filovanja i stajanja u frižideru, savršeno će se stisnuti.
P.S. Krem je prava BOMBA!!!

Filovanje
Da bi ovu tortu uspešno nafilovali, potreban vam je obruč. Obruč obložiti folijom sa unutrašnje strane i postaviti ga tanjir odgovarajuće veličine.
Kora.
Krem (cca 6 kašika).
Ceo postupak ponoviti još 4 puta.

Nafilovana torta će biti tačno u visini kalupa (7.5cm).

Višak krema (otprilike 5-6 kašika) možete
pojesti u slast.
sačekati da se još malo stisne, pa napuniti poslastičarsku kesu/ šric i dekorisati tortu.
*Ukoliko vam je kalup (obruč) viši od 7.5cm, onda iskoristite celu količinu krema kada filujete tortu.

PRIJATNO ! ! !

Izvro:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar