Pages

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

JEDNOSTAVNO A JAKO, JAKO FINO:MAK KOLAČ SA JAGODAMA


SASTOJCI
Biskvit od maka
100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
120 grama šećera
1 vanili šećer


 
prstohvat soli
4 žumanjka
150 grama maka
70 grama lješnjaka ili oraha
4 bjelanjka
1 žlica ulja

Krema
200 grama svježeg sira
100 grama šećera
1 vanili šećer
1/2 l vrhnja za šlag
1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
1 vrećica preljeva za torte
voće po želji


 
PRIPREMA
Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.

Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.

Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.

Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.

Izvro:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar