Pages

petak, 26. veljače 2016.

DALEKO OD OVOG ULJA – OPASNIJI OD BIJELOG ŠEĆERA!

z.jpg.png
Ljudi koji vole da jedu zdravu hranu i uživajte jede, tvrde da je soja je aktivan i važan dodatak u ishrani. Često zamijeniti mlijeko sa sojinim mlekom, to koriste kao izvor proteina ili zamijeniti neke ulja za kuhanje sa soje oil.Away od ovog ulja – opasniji od bijelog šećera!

Čini se da soja je savršena alternativa za veliku većinu namirnica zbog zdravstvenih oglašavanja koristi, ali istina je da soja može biti vrlo štetan za naše zdravlje.

Soje ulje potiče od soje. Soja se smatra super hranu mnogi ljudi koji vjeruju da su proizvodi od soje su vrlo korisno za svoje zdravlje u kojem su snažno vjeruju. U svakom slučaju, proizvođači kriju istinu i ne žele potvrditi da soja je toksičan u prirodi.

Kako bi bili spremni za konzumaciju, soja treba proći na vrlo kvalitetne obrade, pa čak i onda bi trebalo biti obrađeni dodatno prije finalnog proizvoda kao što su odresci od soje, kikirikija soje, soja mlijeko i jogurt, soja sir i soje čvarke je spreman za upotrebu .

Istina je da se sa svim tim intenzivne obrade kemijskih i inženjering, sve se može pretvoriti u zdrav proizvod: Poison Ivy, otrovne gljive, pa čak i kore drveća se može pretvoriti u hranu s nekim pravilno i intenzivna obrada. Ipak, nijedan od njih su popularne kao soje.

Popularnost soje je pravi problem za ljude koji su svjesni zdrave ishrane. Kada se redovno jede u velikim količinama može uzrokovati drastične probleme u vremenu.

Konzumiranje prekomjerne količine soje mogao rezultirati stvaranjem steroidnih hormona koji povećava mogućnost od Alzheimerove bolesti, mogu promovirati rano puberteta kod djevojčica i odloženi fizičkom razvoju u dječaka.



Ako namjeravate potražiti neke alternativne namirnice trebali pročitati popis sastojaka na etiketi prije kupnje proizvoda.

Ako je prirodna soja je naveden na etiketi, onda treba da znate da to nije istina. U stvari, prirodna soja je otrovna. To se nije preuzelo bi trebalo ponovo provjeriti etiketu.

Postoje mnogi proizvodi koji sadrže neki postotak od soje, što znači da ne bi trebalo biti izuzetno oprezni ako želite da jedete zdravu hranu.

U slučaju da morate jesti soju zbog nekih alergija pitanja kao što su laktoza i prisiljeni ste da imaju ishrani način života kao da vegetarijanac, onda treba probati prvo koristi konoplje prije dopiranja za soju.

Marihuana je glavni razlog zašto je konoplja ima negativne konotacije u određenoj mjeri, ali konoplje proizvode koji su odvojeni za dijetetske svrhe ne uključuju THC, tako da ne morate brinuti za to.

Konoplja ima istu količinu proteina kao soja ima, ali dobra stvar je da ne postoje rizici od svojih konzumacije. Nije toksičan, već uključuje omega 3 kiselinama. Popularnost je na strani soje, ali konoplje je mnogo više koristan za vas kada pogledate na velike udaljenosti.

Soja se napreduje na tržištu iu prehrambenoj industriji. Neki smatraju da je kao super-hrane, ali danas sve više i više ljudi su svjesni rizika koje nosi sa sobom. Intenzivna procesi koji smanjuju nivo toksina na podnošljiv nivo su jedini razlog zašto je ovaj “super hrana” je i dalje dozvoljeno na tržištu.

Ne zaboravite da podijeliti sa svojim prijateljima i članovima porodice na Facebooku, kao što možete pomoći nekome u nevolji!

Nema komentara:

Objavi komentar