DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 17. veljače 2016.

KLASIK TALIJANSKE KUHINJE KOJI MORATE PROBATI. CANNELLONI


O prefinom ukusu i mirisu koji se širi kuhinjom vam neću previše pričati, jer sam već i od same pomisli ponovo gladnaaaa
POTREBNO:
Za mesni umak:
1 pakiranje tjestenine cannelloni
50 dkg mljevenog mesa
1 luk
10 dkg pancete
1 paprika babura (ili kakvu već imate)
2 dl bijelog vina
2 dl tekućeg paradajza
2 žlice ketchupa (a i ne mora)
1 jaje



2 žlice kiselog vrhnja
šalica (1 dl) krušnih mrvica
začini: bosiljak, origano, vlasac, vegeta, sol, papar
Za bechamel:
15 dkg maslaca ili margarina
6 žlica brašna
8 dl mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja
malo topljenog sira
sol, papar
Za umak od paradajza:
3 veće paradajza
1 luk
bosiljak (listići, nekoliko njih)
2,5 dl vode
sol, papar
I još: 15 dkg sira trapista za posipanje prije pečenja

PRIPREMA:
Za mesni umak pržiti kratko na malo maslinovog ulja sjeckani luk sa pancetom i sitno sjeckanom paprikom, potom dodati meso pa uz miješanje pržiti dok ne promijeni boju. Potom dodati vino, pustiti da ispari, dodati tekući paradajz, ketchup, začiniti, podliti sa malo vode pa uz povremeno miješanje pirjati dok sva tekućina ne ispari. Prohladiti pa umiješati kiselo vrhnje i jaje. Dobro promiješati, a potom dodati krušne mrvice.
Za bechamel otopiti maslac, dodati brašno pa uz miješanje kratko popržiti (1 minutu). Tada uliti mlijeko, dobro promiješati pa uz neprestano miješanje pustiti da zakuha i da se umak počne zgušnjavati. Začiniti, dodati kiselo vrhnje i sir.
Za salsu od paradajza na ulju pržiti sjeckan luk, dodati tada sjeckan paradajz, začiniti, dodati vodu pa uz povremeno miješanje kuhati 15-tak minuta dok se umak malo ne reducira.



U vatrostalnu posudu uliti gotovo polovicu bechamela, preko njega rasporediti nekoliko žlica umaka od paradajza, potom slagati tubice cannellona punjene mesnim umakom jednu do druge. Preliti sve ostatkom bechamela i umaka od paradajza, posipati ribanim sirom trapistom (ili mozzarellom) pa zapeći u pećnici na 180ºC 20 minuta ili dok se na vrhu ne stvori zlaćana korica. Tjesteninu punite tako da u ruku uzmete tubicu, prstima ruke u kojoj je držite zatvorite rupu sa donje strane dok malom žličicom polako uguravate nadjev. Ako vam nadjev teško klizi do kraja tubice, pomozite si drškicom te iste vilice i gurnite ga do kraja ��
Poslužiti odmah!

Nema komentara:

Objavi komentar