Pages
▼
subota, 20. veljače 2016.
KOCKE OD MAKA
Iako ima nekoliko vrsta sličnih kolača pod raznim imenima, međutim u mojoj zbirci već se godinama nalazi ovaj, čije me ime uvijek podsjeća na moju mladu prijateljicu Sonju, koja mi ga je sa radošću dala. To je jedan od onih brzih, jednostavnijih ali ukusnih kolača, koji se može narezan na kocke i duboko smrznuti, ne mijenjajući svoj okus nakon odmrzavanja. Probajte to, naravno ako volite mak...
Sastojci
4 jaja
4 dl šećera
2 dl ulja
2 dl mlijeka
4 dl brašna
1,5 dl mljevenog maka
1/2 vrečice praška za pecivo
voćni žele ili džem po izboru
čokoladna glazura
orasi, čokoladice ili drugo za ukrašavanje
Priprema
1.
Mikserom pjenasto umutiti jaja i ulje
2.
Polako, uz stalno miješanje dodavati mak i šećer a zatim naizmjence dodavati mlijeko i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo
3.
Gotovu smjesu uliti u nauljen i pobrašnjen lim te peči na temperaturi 180°C 50 minuta
4.
Pečeni biskvit još topli prorezati po visini i ostaviti da se ohladi
5.
U vodi rastopiti malo želea ili džema, te njime preliti donju polovicu biskvita u limu za pečenje
6.
Zatim tu polovicu premazati želeom ili džemom i nakon toga prekriti drugom polovicom biskvita
7.
Sve premazati glazurom od čokolade i ukrasiti polovicama oraha, čokoladicama ili drugim ukrasima, te razrezati na kocke
Posluživanje
Ako ove kocke držite u škrinji za duboko smrzavanje, a dođu vam nenajavljeni gosti, bit će vam potrebno 45 minuta da ih poslužite ukusnom rashlađenom delicijom.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar