Pages

subota, 20. veljače 2016.

SIRNICA (BOSANSKA PITA SA SIROM)


Za tijesto:
700 g brašna
1 kašičica soli
oko 460 ml vode
ulje
Za fil:
oko 750 g svježeg sira
3 jajeta
po ukusu soli
I još:

 
po ukusu puter
kisela pavlaka
Priprema
1

 
Od brašna, soli i vode zamijesiti tijesto, podijeliti na 2 dijela, oblikovati loptice, pa ostaviti prekriveno 20-tak minuta. Tijesto razvaljati, premazati uljem, pa ostaviti 10-tak minuta. Sjediniti sir i jaja, pa posoliti po ukusu. Zatim tijesto razvući što tanje, povlačeći pažljivo od centra prema krajevima. Na kraj razvučenog tijesta staviti fil od sira, pa zarolati. Ponoviti još jedanput. Oblikovati sirnice (ja sam od jedne "loptice" tijesta napravila 4 komada), pa ređati u pleh, premazan uljem. Na isti način pripremiti i drugu "lopticu" tijesta.
2
Staviti pitu u pećnicu, zagrijanu na 200 C, pa peći oko 40 minuta. Pečenu pitu premazati parčetom putera i kiselim pavlakom (može i bez), pa vratiti u pećnicu još minut-dva!

Nema komentara:

Objavi komentar