Pages

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

KROMPIRUŠA- KADA PROBATE OVAJ RECEPT UVIJEK ĆETE JE OVAKO PRAVITI


Klasični recept za krompirušu, bez puno komplikovanja
Sastojci
– 600 gr brašna
– 400 ml vode



– 2 kašike ulja
– 1 ½ kg krompira
– 2 luka
– so, biber, ulje
Način pripreme
Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja.
Ostavite da odstoji par sati, podijelite na dva dijela i premažite uljem.
Ostavite da odstoji još par sati pa razvucite što tanje moguće.



Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim krompirom.
Posolite, pobiberite pa redajte na jufku.
Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar