Pages

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

SLADOLED TORTA - BEZ PEČENJA


Torta se ne peče, jednostavna za pripremu, i veoma osvezavajuca ...!

Sastojci:
150 g keksa,
250 g margarina,
250 g čokolade,

 
150 g šećera u prahu,
7 jaja,
2 šlag kreme.
 Priprema:

Penasto umutiti margarin sa 75 g šećera u prahu. Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa. U jednoj posudi umutiti sneg od belanaca a u drugoj dobro umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu.

 
Sjediniti žumanca i belanca i dobro umutiti pa sipati u smesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem. Na tacni ređati keks prethodno umočen u mleko. Premazati filom. Posebno umutiti dve šlag kreme po uputstvu pa naneti preko fila.

Nema komentara:

Objavi komentar