DOBRO DOŠLI

....

utorak, 2. veljače 2016.

OBLATNE S BISKVITOM


Sastojci  6 osoba
2 lista oblatni(manje pakiranje)
Biskvit
3 bjelanjka
15 dkg šećera
2 vanilin šećera
10 dkg grubo narezanih oraha
10 dkg suhih brusnica,naribana korica naranče
3 žlice ulja

 
15 dkg oštrog brašna
1 žlica praška za pecivo
Krema
3 žumanjka
25 dkg šećera
3 žlice mlijeka
20 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg margarina
2 žlice ruma

Priprema
1.
Prvo ispecite biskvit ,pripremite si tepsiju veličine listova oblatne koje ćete koristiti.Ovaj omjer namirnica je predviđen za manje oblatne.Tepsija ako je duža ne smeta ,obrežete biskvit i možete ga kod sastavljanja staviti na namazanu oblatnu i tako riješiti problem.Dakle u tepsiju stavite papir za pečenje ,pećnicu upalite na 180*C.U dvije posude razdvojite bjelanjke od žutanjaka.Umutite bjelanjke u čvrst snijeg,dodajte postupno šećer,vanilin šećer,ulje,grubo nasjeckane orahe,koricu naranče,suhe brusnice te brašno s praškom za pecivo.Ulijte smjesu u tepsiju i pecite oko 20 minuta,pa smanjite temperaturu na 150*C i pecite još 10 minuta.Pečen biskvit izvadite iz tepsije,maknite papir i ohladite.
2.

 
Žumanjke izmiksajte s šećerom,dodajte mlijeko i kuhajte na pari.Kad je smjesa postala gusta a to se lako vidi kad posudu lagano nagnete na stranu a smjesa se lagano nabora ,Dodajte čokoladu za kuhanje i kad se ona rastopi,kremu stavite na hlađenje.U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac ,što više volite u pripremi krema,te malo ruma.Pjenasto izradite kremu,podijelite je na dva dijela.
3.
Na podlogu stavite list oblatne,pola kreme,biskvit,drugi dio kreme,drugi list oblatne .Pokrijte čistom krpom ili papirom za pečenje,opteretite nečim,..s 2 l mlijeka,2 kg šećera,enciklopedijom..itd..Drugi dan narežite i poslužite.
Posluživanje
Uz crnu kavu,,,Dobar tek!

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar