DOBRO DOŠLI

....

utorak, 15. ožujka 2016.

KAKO DA PROVJERITE DA LI JE MED PRAVI!


Znate li postoje trikovi koje možete koristiti kako bi se provjerilI čistoću vašeg meda? Također, postoji nekoliko tajni i mitova koje trebate znati ako želite prepoznati kvalitetu meda i uživati u njegovim blagodatima.How-to-Test-the-Purity-of-Honey-at-Home

Prije nego saznate “Fire test” u ovom članku i provjerite da li je med je prirodan i autentičan, pročitajte neke od mitova vezanih uz med:

Nije istina da je kristalasti med pokvaren.

Med nikada ne može biti pokvaren. Ako vaš med počne da se kristalizira to znači da je prirodan. Med u kojem se dodaje glukoza ili neki drugi sirupi i melasa obično se ne kristalizira.

 
Bagremov med nije najbolji med

Bagremov med kristalizira teže i uključuje manje glukoze. To je razlog zašto liječnici sugeriraju umjerene količine ovog meda za dijabetičare. Druge vrste meda su dobre kao i bagremov med.

Ne Kupuj med koji stoji na cesti

Kada je med izložena suncu, onda gubi svoja svojstva. Osim toga, na ulicama pčele su izložene trovanjima i med se može razrijediti.

Uz ovaj test provjerite čistoću meda

Umočite blazinicu u malo meda i otresite višak. Zapalite blazinicu pomoću svijeće ili upaljača. Ako se ne spali, med nije čist. Ako gori, to je čisti med.

Nema komentara:

Objavi komentar