DOBRO DOŠLI

....

ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

OREHOVI TOLARI


SASTOJCI
tijesto
20 dag maslaca
24 dag glatkoga brašna
12 dag mljevenih oraha
12 dag šećera u prahu


 
krema
12 dag maslaca
14 dag šećera u prahu
2 v.ž ruma

dekoracija
čokoladna glazura,polovice oraha


 
PRIPREMA
Maslac,brašno,šećer u prahu i mljevene orahe zamijesimo u glatko tijesto.Zamotamo ga u foliju i stavimo na 1 sat u frižider.Na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljamo na 3 mm debljine i režemo modlicama krugove(ili druge oblike).Zatim ih ispečemo na 180 stupnjeva i ohladimo.

Polovicu keksa ukrasite čokoladnom glazurom i polovicama oraha.Neka se dobro ohlade

Maslac sobne temperature izmiksamo s šećerom u prahu i rumom da dobijemo glatku kremu.Zatim po 2 keksa spajamo kremom-1 s čokoladom i orahom spojimo kremom sa praznim keksom.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar