DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 13. travnja 2016.

IZGUBITE 14 KG U 2 SEDMICE SA SAMO JEDNIM SASTOJKOM!!! POGLEDAJTE KOJI!




Kada je u pitanju zdrav i hranjiv doručak prva stvar koja bi trebalo da padne na pamet je heljda obrok. Njegova amazing nutritivnih profil čini odličan način da se započne dan i kick start vaš metabolizam. Među mnogim zdravstvenim prednostima moramo spomenuti da to može poboljšati svoje pamćenje, i uspješno liječiti dijabetes, glaukom i reumatizma.

 
 Heljda cvijeće čaj može pomoći sa respiratornim problemima i imaju ozdravljenja učinak na pluća. To može biti vrlo korisno nakon zračenja i hemoterapije, minimiziranje štetnih sporednih efekata.
Heljda se može koristiti i kao maska ​​za promociju zdravlja kože i poboljšanje kvalitete kože. Ono što mnogi ljudi ne znaju je da je ovo sjeme je više hranjiv od mnogih drugih žitarica. Iako ugljikohidrata su njegove glavne dijetetski komponenta, heljda je također bogat izvor proteina i raznih minerala i antioksidansa. On također sadrži velike količine aminokiselina, željeza, kalija, vitamin B, jod i magnezij i mnogi doktori preporučuju kao tretman protiv poremećaja jetre, anemija i hipertenzija.
recept:

 
Priprema heljde je veoma jednostavno. Idi na vašem lokalnom zdravlje prodavnicu i kupim heljde. Pour 350 ml vode u lonac i dovesti ga na proključa. Dodaj oko jedan kup od heljde i neka se krčka nekoliko minuta. Ispraznite vodu i ponovo sipati ga. Sipajte tečnost u staklene boce i ostavite ga preko noći. Možete konzumirati koliko heljde koliko želite, jesti samo tako ili začiniti ga s nekim soja sosom. Pijte puno vode, minimalno 1,5 litara na dan i ne zaboravite da ne jedem najkasnije 4 sata prije nego što odete na spavanje. Također pokušajte jesti puno voća i povrća, oni su bogat izvor vlakana.

Nema komentara:

Objavi komentar