DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 25. studenoga 2015.

Najzdravije namirnice za djecu

hrana za djecu 

Kako bi bili sigurni da svoje mališane hranite zdravim namirnicama, u nastavku vam donosimo neke od njih. Važno je da zdrave namirnice dijete u organizam unosi svakodnevno, te da im se omogući što više različitog voća i povrća koji su vrlo važni za njihov razvoj.

 

Bundeva je izuzetno zdrava namirnica, jer je bogata vitaminima A i C, a prirodno je slatka, te ima teksturu koju će voljeti svako dijete. Nažalost ponekad ju ne vole svi mališani, ali bilo bi dobro kada bi ju redovito uvodili u jelovnik, pa će s vremenom sigurno postati jedna od omiljenijih namirnica svakog djeteta. Kako bi bili sigurni da ju dobro poslužujete, savjetujemo vam da joj dodate malo sira, pa sve zajedno ispecite i zgnječite.

Borovnice su jedna od najzdravijih namirnica, a njihovu boju daju flavonoidi, koji blagotvorno djeluju na zdravlje urinarnog trakta, očiju i mozga. Savjetuje se da bebi napravite juhu od borovnica tako da pomiješate oko 50 grama borovnica s jednom žlicom prokuhane vode. Još jednom sve prokuhajte, pa izgnječite i kada se ohladi poslužite djetetu. U juhu možete dodati i malo jogurta koji je jako zdrav.

Brokula je bogata biljnim vlaknima, folnom kiselinom i kalcijem, te je odavno poznata da je odlična za sprječavanje oboljenja od raka. Brokulu je najbolje kuhati sve dok ne omekša, nakon čega ju treba izrezati na komadiće i poslužiti djetetu.

Jogurt je bogat vitaminom D i kalcijem, a i jedan i drugi su izuzetno potrebni za zdravlje djeteta. Vitamin D i kalcij dobro utječu na zdravlje zuba i kosti, a najbolje ga je konzumirati samog bez ičega. Ukoliko ga baš želite pomiješati s nečime, savjetuje se da ga pomiješate s pireom od jabuka.
Leća je bogata biljnim vlaknima i proteinima, zbog čega je jedna od namirnica koja se najviše preporučuje za prehranu djeteta. Prokuhanu leću pomiješajte s povrćem, te začinite sa malo bosiljka ili origana, pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar