DOBRO DOŠLI

....

ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Putovanje s djecom

Svaki roditelj će znati da putovanja s djecom nisu mačji kašalj. Bilo da se radi o kraćim ili dužim putovanjima, djeci je često dosadno što za sobom povlači nervozu i buku. Osim toga, tu je naravno i nered; komadići grickalica po cijelom automobilu, igračke posvuda…


                    dijete putuje 

 
No, ne brinite. Ovaj popis pomoći će vam da naučite kako putovanja s djecom učiniti podnošljivim pa čak i zabavnim.


Kako biste izbjegli nered i plač, zavežite bočice za sjedala tako da ju ne morate dodavati svakih pet minuta. Neka uže bude dovoljno dugačko da dosegne dijete u sjedalici, ali i dovoljno kratko da bočica ne dotakne pod kad padne. 


Uvijek imajte paket vlažnih maramica u automobilu kako biste obrisali ljepljive ručice i usta. Za pića koristite samo bočice s dudom (za stariju djecu koristite Jana ili tomu slične bočice s dudom). Obične plastične čaše možete koristiti za grickalice; djeci će ruke ostati čiste i svako će moći držati svoje grickalice. 


Kupite kraći organizator za vrata (onaj s džepovima) i stavite ga na stražnji dio prednjih sjedala; možete ga koristiti za držanje igračaka ili bočica tako da su djeci nadohvat ruke.

Kako biste ih zabavili, iskoristite stare DVD kutije (svi ih imamo kod kuće) i napravite bojanke.Lijeva strana kutije gdje i inače stoje upute umetnite slike za bojenje koje ste prethodno ispisali s računala (brzinskom internet pretragom možete naći mnoštvo slika spremnih za ispis). 

Umetnite i običan papir u slučaju da vam djeca vole crtati. Desna strana zahtjeva malo više rada. Skalpelom odstranite izbočine predviđene za DVD; kada je polovica ravna, prekrijte cijelu desnu stranu komadom tkanine (izrežite staru majicu ili haljinu; što šarenije to bolje). 


Nakon što ste zalijepili tkaninu i prekrili desnu polovicu, napravite džep od još jednog komada tkanine (neka džep dosegne do trećine desne strane). U taj džep umetnite bojice i vaša bojanka je gotova.

Nema komentara:

Objavi komentar