DOBRO DOŠLI

....

subota, 26. prosinca 2015.

MAĐARICA


Sastojci
Kore
Sastojci Kore 60 dag brašna 2 jaja 5 dag masti 2 dcl vrhnja 20 dag šećera 1 vrećica praška za pecivo Fila 5 žlica brašna 5 žlica kakaa 1 l mlijeka 25 dag margarina 25 dag šećera malo ruma Glazura 10 dag čokolade 3 žlice ulja 50 g maslaca Priprema 1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. 2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte brašnu. Umiješajte vrhnje i mast-tijesto dobro izradite i podijelite na 5 jednakih dijelova. Tanko ih razvaljajte u obliku tepsije i pecite na obrnutoj strani velike tepsije, na papiru za pečenje, 10 minuta. 3. Za filu pomiješajte brašno sa kakaom i šećerom. Odvadite malo mlijeka od ukupne količine i u njemu umutite smjesu brašna, kakaa i šećera, a ostatak mlijeka pomiješajte s rumom i zakuhajte pa uz miješanje dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom da se ne stvore grudice i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Ostavite kremu da se ohladi (barem do sobne temperature). Margarin dobro pjenasto izmiksajte, prije dodavanja kremi, a samu kremu također izradite mikserom pa zatim u nju umutite prethodno pjenasto izmiksan margarin. Sve dobro sjedinite, kako ne bi bilo grudica. 4. Za glazuru otopite čokoladu na pari ili na laganoj vatri, sa uljem i maslacem. 5. Fil podijelite na 4 jednaka dijela pa svaku koru premažite filom i slažite jednu na drugu-zadnja je kora. Pritisnite kolač nekim teretom i ostavite preko noći. 6. Na kraju zadnju koru prelijte čokoladnom glazurom: na pari ili najslabijoj vatri otopite čokoladu s maslacem pa umiješajte ulje. 7. Slika Napomena: ako baš nemate mast, upotrijebite maslac. Ja uvijek imam domaće masti, iako pomalo zazirem od nje i ovo je valjda jedini kolač u kojem ju ja osobno upotrebljavam. Moja buduća sveki tvrdi da se ove kore isključivo s mašću trebaju raditi jer su onda najbolje. Ja nisam išla (još) provjeravati tu tvrdnju, držim je se i uvijek mi super ispadne! Mislim da bi maslac bio ok zamjena, ali margarin ne u ovom slučaju. 60 dag brašna
2 jaja
5 dag masti
2 dcl vrhnja
20 dag šećera
1 vrećica praška za pecivo

Fila
5 žlica brašna
5 žlica kakaa
1 l mlijeka
25 dag margarina
25 dag šećera

 
malo ruma

Glazura
10 dag čokolade
3 žlice ulja
50 g maslaca

Priprema
1.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
2.

 
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte brašnu. Umiješajte vrhnje i mast-tijesto dobro izradite i podijelite na 5 jednakih dijelova. Tanko ih razvaljajte u obliku tepsije i pecite na obrnutoj strani velike tepsije, na papiru za pečenje, 10 minuta.
3.
Za filu pomiješajte brašno sa kakaom i šećerom. Odvadite malo mlijeka od ukupne količine i u njemu umutite smjesu brašna, kakaa i šećera, a ostatak mlijeka pomiješajte s rumom i zakuhajte pa uz miješanje dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom da se ne stvore grudice i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Ostavite kremu da se ohladi (barem do sobne temperature). Margarin dobro pjenasto izmiksajte, prije dodavanja kremi, a samu kremu također izradite mikserom pa zatim u nju umutite prethodno pjenasto izmiksan margarin. Sve dobro sjedinite, kako ne bi bilo grudica.
4.
Za glazuru otopite čokoladu na pari ili na laganoj vatri, sa uljem i maslacem.
5.
Fil podijelite na 4 jednaka dijela pa svaku koru premažite filom i slažite jednu na drugu-zadnja je kora. Pritisnite kolač nekim teretom i ostavite preko noći.
6.
Na kraju zadnju koru prelijte čokoladnom glazurom: na pari ili najslabijoj vatri otopite čokoladu s maslacem pa umiješajte ulje.
7.
Sastojci Kore 60 dag brašna 2 jaja 5 dag masti 2 dcl vrhnja 20 dag šećera 1 vrećica praška za pecivo Fila 5 žlica brašna 5 žlica kakaa 1 l mlijeka 25 dag margarina 25 dag šećera malo ruma Glazura 10 dag čokolade 3 žlice ulja 50 g maslaca Priprema 1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. 2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte brašnu. Umiješajte vrhnje i mast-tijesto dobro izradite i podijelite na 5 jednakih dijelova. Tanko ih razvaljajte u obliku tepsije i pecite na obrnutoj strani velike tepsije, na papiru za pečenje, 10 minuta. 3. Za filu pomiješajte brašno sa kakaom i šećerom. Odvadite malo mlijeka od ukupne količine i u njemu umutite smjesu brašna, kakaa i šećera, a ostatak mlijeka pomiješajte s rumom i zakuhajte pa uz miješanje dodajte mlijeko s brašnom i kakaom. Miješajte pjenjačom da se ne stvore grudice i kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Ostavite kremu da se ohladi (barem do sobne temperature). Margarin dobro pjenasto izmiksajte, prije dodavanja kremi, a samu kremu također izradite mikserom pa zatim u nju umutite prethodno pjenasto izmiksan margarin. Sve dobro sjedinite, kako ne bi bilo grudica. 4. Za glazuru otopite čokoladu na pari ili na laganoj vatri, sa uljem i maslacem. 5. Fil podijelite na 4 jednaka dijela pa svaku koru premažite filom i slažite jednu na drugu-zadnja je kora. Pritisnite kolač nekim teretom i ostavite preko noći. 6. Na kraju zadnju koru prelijte čokoladnom glazurom: na pari ili najslabijoj vatri otopite čokoladu s maslacem pa umiješajte ulje. 7. Slika Napomena: ako baš nemate mast, upotrijebite maslac. Ja uvijek imam domaće masti, iako pomalo zazirem od nje i ovo je valjda jedini kolač u kojem ju ja osobno upotrebljavam. Moja buduća sveki tvrdi da se ove kore isključivo s mašću trebaju raditi jer su onda najbolje. Ja nisam išla (još) provjeravati tu tvrdnju, držim je se i uvijek mi super ispadne! Mislim da bi maslac bio ok zamjena, ali margarin ne u ovom slučaju. Slika
Napomena: ako baš nemate mast, upotrijebite maslac. Ja uvijek imam domaće masti, iako pomalo zazirem od nje i ovo je valjda jedini kolač u kojem ju ja osobno upotrebljavam. Moja buduća sveki tvrdi da se ove kore isključivo s mašću trebaju raditi jer su onda najbolje. Ja nisam išla (još) provjeravati tu tvrdnju, držim je se i uvijek mi super ispadne! Mislim da bi maslac bio ok zamjena, ali margarin ne u ovom slučaju.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar