DOBRO DOŠLI

....

nedjelja, 24. siječnja 2016.

DIVINE BOŽANSTVENA TORTA


SASTOJCI
Biskvit (iz recepta čokoladna vanilolina)
130 g maslaca
300 g šećera
3 jaja



120 ml mlijeka
160 g oštrog brašna
60 g gorkog kakaa
1 žličica sode bikarbone
na vrh žličice praška za pecivo
prstohvat soli

Vanilin krema
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
125g margarina
300 ml slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
2 žlice arome vanilije
350 ml slatkog vrhnja
1 kremfix



Čokoladna krema
3 pudinga od čokolade
7 žlica šećera
125 g margarina
3oo ml slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
1 vrećica arome naranče Dr.Oetker
350 ml slatkog vrhnja
1 kremfix

I još
1 crveni preljev za torte
150 g čokolade
3 žlice ulja
rum

PRIPREMA
Biskvit
Za kalup promjera 25x37cm.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.

U posudi izmiksajte maslac  sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.

U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.

U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu.

Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva dijela, ovisi kakav imate kalup.)

Vanilin krema / Čokoladna krema
Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu naranče) te ga zakuhajte.
U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.

U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.

Redoslijed slaganja
Biskvit poškropite s rumom.
Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.

Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.

Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata. Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.

Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.

Uživajte!!

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar