DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 20. siječnja 2016.

GRANDISIMO TORTA


SASTOJCI
KORA:
18 belanaca
18kasika secera
24kasika mlevenih lesnika
3kasike brasna
6kasika kakaoa


 

FIL:
18 zumanaca
250g secera u prahu
2 margarina
100g seckanih lesnika
100g topljene cokolade
2kasicice kafe
400ml slatke pavlake


 

Glazura:
300ml slatke pavlake
300g cokolade

PRIPREMA
KORA
Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru.
Ispeci jos 2 ovakve kore.

FIL
Umutiti 18 zumanaca i 250g secera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.
Skuvani fil ohladiti i dodati u umucena 2 margarina.Dobro sjediniti fil i margarin.
Fil podeliti na tri dela:
        u  1. dodati 100g otopljene cokolade,
        u  2. dodati 100g  seckanog lesnika,
        u  3. dodati 2 kasicice kafe.
Umutiti 400ml slatke pavlake.

FILOVAJNE
Na prvu koru naneti fil sa cokoladom,pa preko njega polovinu slatke pavlake,pa druga kora,pa fil sa lesnikom,pa druga polovina slatke pavlake,pa treca kora i na nju staviti fil sa kafom.

GLAZURA
Ganache krem:
slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umesati cokoladu i mesati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!

Posluživanje
Posluziti uz osmeh i soljicu kafe :)

Izvor. coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar