DOBRO DOŠLI
....
subota, 9. siječnja 2016.
PARIŠKI KOLAČ- VRLO JEDNOSTAVAN RECEPT, A PRUŽA MAKSIMUM UŽITKA. VRLO JE SLIČAN MAĐARICI, ŠTO SE TIČE KORA, ALI NEŠTO JEDNOSTAVNIJI
Sastojci
KORE
500 g glatkog brašna
1 jaje
1.5 dl mlijeka
60 g šećera
žlica sode bikarbone
150 g margarina
KREMA
5 dl mlijeka
80 g brašna
280 g šećera
250 g margarina
1 vanil šećer
2 žlice kakaa
Priprema
1.
Prvo pripremimo kore:
Od svih sastojaka umiješati tijesto, podijeliti ga na 3 dijela i razvaljati kore veličine 35x30 cm. Peći na 200 stupnjeva oko 10 min (kad rubovi kore postanu malko smeđi, kora je gotova).
* Prije nego što krenete valjati kore, ostaviti ih na barem pola sata u hladnjaku.
2.
Odvojit malo hladnog mlijeka i pomiješati ga s brašnom tako da nema grudice. Ostatku mlijeka dodati 200 g šećera i staviti na vatru.Vatru smanjiti, a u kipuće mlijeko dodati prethodno razmućeno brašno i uz stalno miješanje skuhati gustu kremu. Ostaviti da se ohladi.
3.
Margarin pjenasto istući s 80 g šećera. U dobro ohlađenu kremu (ona iz rethodnog koraka) dodati margarin i šećer. Podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati kakao, a u drugi vanil šećer.
4.
Slagati: kora, smeđa smjesa, kora, bijela smjesa, kora i glazura. Glazuru napravim tako da otopim 200 g čokolade s 3 žlice šećera i vode i 80 g margarina.
Posluživanje
Poslužiti u svim mogućim prilikama! ;)
Nadam se da ćete uživati :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar