DOBRO DOŠLI

....

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

RECEPT ZA DOMAĆE KREM BANANICE BOLJE I OD KUPOVNI


SASTOJCI
za smesu
600 gr šećera
30 gr (3 kesice) želatina
300 ml vode
1 ekstrat od banane


 
za preliv
150 gr čokolade
malo putera
malo ulja


 
PRIPREMA
600 gr šećera skuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi šećer, nekih 4, 5 minuta.

u 100ml vode istresti 3 kesice želatina

kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.

tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos malo promutiti. (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane, ja stavljam 2 jer vise volim jači ukus).

smesu razliti u uljem podmazan pleh

kada se ohladi iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i pre sečenja ali ja ga prvo isečem da bude preliven sa svih strana.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar