DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 20. siječnja 2016.

TORTA OBAVEZNO PROBAJTE OVA JE NAJBOLJA KOJU SAM DO SADA PROBALA


SASTOJCI
kora
6 kom. jaja
5 zlica brasno
6 zlica secer
5 zlica ulja
6 zlica mleko
1 paketic prasak za pecivo



krema
300 ml. vrhnje za slag
5 zlica vrhom punih kiselog vrhnja
 po ukusu
 amarena
  200 gr. secer u prah
ganaz
100 gr. cokolade
 100 ml. vrhnje za slag



PRIPREMA
Najpre odeliti belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te umutite u cvrst sneg.Dodajte secer,te mutite dok se secer otopi.Dodajte ulje i mleko u tankom mlazu.Miksajte dok se sve lepo poveze.
 
Namalite mikser na najmanju brzinu,pa dodavajte zumancat jedno po jedno.Mutite samo dok se povzu.Iskljucite mikser.Sad dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo.Rucno varjacom promesajte dok se sve lepo poveze i sajedini.
 
Pleh u koji ce te peci,pokriti pek papirom.Na papir izliti masu,zagladiti po povrsini,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni 25 minuta.Proverite cackalicom dali je kora pecena.Svaka pecnica nepece isto.
 
Pecenu koru ostavite da se ohladi,potom lagano skinite papir,te presecite koru po duzini.Ostavite sa strane do upotrebe.

U drugu posudu za mucenje,stavite vrhnje za lsag.Mutiti dok postane blago cvrst.Dodajte secer u prah,te mutite jos malo dok se sve poveze.Na kraju dodajte kiselo vrhnje.Mutiti dok se poveze.Dobicete dosta cvrstu kremu,tako da nije vam potreban obruc oko torte.
 
Sad stavite prvu koru.Na koru stavite pola kreme.Nad kremu poredzajte amarena.
 
Stavite drugu koru.Blago pritisnite prstima da se lepo povezu.
 
Sad celu tortu premazite kremom odozgo i sa strane.Stavite u hladnjak tok spremite ganaz.
U serpicu stavite vrhnje.Serpicu stavite na vatri,pa kad se vrhnje zagreje,dodajte nalomljenu cokoladu.Maknite sa vatre,pa produzite mesati dok se cokolada otopi.Ostavite nek se ganaz ohladi i malo stehgne,te prelijte preko torte.
Ostavite tortu u hladnjak neka se stegne najmanje 3 saata,potom secite na snite,te posluzite.
 
Prijatno!

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar