DOBRO DOŠLI
....
petak, 22. siječnja 2016.
TROSTRUKI UZITAK
Stari dobri recept vec svima dobro poznat...Dobila sam ga od moje majke koja ga tako dobro i vjesto vec godinama pravi...
SASTOJCI
Kora:
6 belanaca
6 kasika secera
150 g. mlevenih oraha (ili lesnika)
6 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo.
Krema:
6 zumanjaka
200 g. secera
2 pudinga od vanilije
7 dl. mleka
250 g. margarina
3 rebra cokolade
Jos potrebno:
100 g. Petitt keksa.
Glazura:
100 g. cokolade mlecne (za kuvanje ili crne)
2 kasike ulja.
PRIPREMA
1. Belanca cvrsto umutite,dodajte secer,i jos mutite dok se secer ne otopi.Dodajte orahe/lesnik,brasno i na kraju p.za p.Sve izlijte u podmazan hleh sa margarinom i brasnom i pecite oko 15 min.na 180c.
Probati cackalicom(ako je cackalica suva kora je pecena).Ohladite je.
2. Mleko stavite da prokuva.
Posebno umutite zum.,sa secerom,prahom za puding,i kada provri mleko sipajte ovu masu,po potrebi dodajte malo mleka,i skuvajte sve u provrelom mleku uz stalno mesanje zicom.
Kremu ostavite da se ohladi.
U hladnu dodajte margarin,dobro ga izmiksajte da se sve lepo sjedini,i kremu podelite na 2 dela.
Jedan ostavite zut,a u drugi dodajte cokoladu predhodno istopljenu na pari
3. Na koru nanesite prvo zutu kremu,sve dobro poravnajte,pa slozite kese po kremi jednu do druge(netrebate ih natapati odmekanice sami od kreme)pa na kekse nanesite cokoladnu kremu,sve dobro poravnajte i ostavite u frizideru oko 30 min.da se stegne.
4. Cokoladu otopi na pari,dodaj ulje,sve dobro sjedini i prelij po kolacu.
Ohladite ga na sob.temp.pa u frizider do sluzenja...
Posluživanje
Pre secenja kolac izvadite oko 15-tak min.da odstoji,pa tanak mokar noz stavite u vodu i polako seci,svaki put noz obrisite da vam se nedesi da vam ostaje kreme po glazuri...
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar