DOBRO DOŠLI

....

četvrtak, 31. ožujka 2016.

OPASNO DOBRA: TRIPLE CHOCOLATE CHEESECAKE



SASTOJCI
Cokoladna podloga
200 gr cokoladnog keksa
80 gr maslaca


 
Kreme od sira
1 i pol vrecica zelatine
500 gr kremastog sira – ja sam koristila od Vindije, ABC krem sir ili Philladelphia
1/2 salice secera u prahu ( salica 250 ml )
1/2 salice mlijeka ( salica 250 ml )
150 gr otopljene bijele cokolade
150 gr otopljene tamne cokolade
1 i pol salica Dukat vrhnja za slag – salica je od 250 ml


 
Ukras
100 gr naribane mlijecne cokolade za ukras

PRIPREMA
Kalup sa mehanizmom od 24 cm.

Moj je bio 26 cm i samo sam povecala kolicinu keksa i maslaca, nadjev je po receptu.

Sameljite kekse( ja sam koristila Keks Pan Di Stelle od Barilla ) da dobijete mrvice i dodajte rastopljeni maslac, sve dobro izmijesajte. Ja sam sve to napravila u sjeckalici.

Prebacite mjesavinu keksa i maslaca u kalup i dobro utisnite prstima, tako da dobijete tvrdu koru. Stavite u hladnjak na nekih 20 – tak minuta.

Pripremite zelatinu prema uputama na vrecici – prelijte sa nekoliko zlica vode, ostavite 10 minuta da odstoji i zagrijte. Jedna vrecica zelatine je 10 grama, znaci vama ce trebati 15-tak grama!

Dok cekate da zelatina nabubri izmiksajte krem sir, secer u prahu i mlijeko u kremastu smjesu. Dobro je sir drzati na sobnoj temperaturi prije miksanja jer ce se puno bolje izraditi.

Izradite vrhnje za slag.

U zagrijanu zelatinu dodajte 2 zlice nadjeva od sira i dobro izmijesajte, pa sve skupa dodajte u ostatak sira i nastavite mijesati, te dodajte tuceno slatko vrhnje, pa sve lagano izmijesajte slikonskom spatulom.

Podijelite smjesu na dva dijela, te u jedan dio dodajte rastopljenu bijelu cokoladu, a u drugi rastopljenu tamnu cokoladu.

Na cokoladnu koru dodajte krem sir sa tamnom cokoladom i sve stavite na 10 minuta u zamrzivac, da se krema stisne.

Nakon 10 – minuta stavite krem sir sa bijelom cokoladom i ostavite u hladnjaku da se hladi.
Ukrasite naribanom mlijecnom cokoladom ili po zelji.

POSLUZIVANJE
Ova krema je zaista prekrasna, vise je nalik mousseu. Recept sam malo izmijenila jer mislim da ide previse zelatine, a nisam htjela dobiti gumeni bombon nego prekrasnu kremu i vjerujte mi vise od ove kolicine zelatine vam ne treba. Jedino mozete povecati kolicinu otopljene cokolade za nekih 30 – tak grama, s tim necete pogrijesti.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar