DOBRO DOŠLI

....

subota, 2. travnja 2016.

KREMASTI I LAGANI - KOLAČI TRICOLORE! U DANAŠNJEM TEKSTU SA VAMA DELIMO SAVRŠEN RECEPT ZA KREMASTE TRICOLORE KOLAČIĆE KOJI ĆE ULEPŠATI SVAKU TRPEZU!



Međutim, ulagati napor, ne mora da znači i ulaganje mnogo vremena. Postoje mnogi recepti koji se spremaju brzo i lako, a veoma su ukusni i slasni! A tek kad vidite koliko se BRZO prave...


Potrebni sastojci:

Za čokoladni sloj:

- 120 gr krem sira

- 200 gr prah šećera

 
- 250 gr mlečne čokolade (istopljene i prohlađene)

Za malinasti sloj:

- 120 gr krem sira

- 200 gr prah šećera

- 250 gr bele čokolade (istopljene i prohlađene)

- kašičica ekstrakta maline
- kap, dve crvene boje za hranu

Za beli sloj od vanile:

- 120 gr krem sira

- 200 gr prah šećera

- 250 gr bele čokolade za kuvanje (istopljene i prohlađene)

- kašičica vanil ekstrakta

Priprema:

 
Sva tri fila pripremaju se po istom principu:

- Prvo umutiti krem sir, dok ne postane vazudšast i lagan, zatim dodati prah šećer, pa istopljenu čokoladu.

Dobro izmešati da se boja ujednači.

U pleh koji ste prethodno obložili pek papirom sipati prvo čokoladni sloj, pa ga odložiti u frižider na 15-tak minuta da se stegne.

Kada se čokoladni sloj stegao, dodati mu sloj od malina, pa ga takođe odložiti u frižider dok se ne stegne. Isto ponoviti i sa trećim, slojem od vanile.

Kada poređate sva tri sloja, ostavite u frižideru minimum 2 sata ili preko noći.

Za serviranje, secite kockice.

Nema komentara:

Objavi komentar