DOBRO DOŠLI

....

nedjelja, 7. veljače 2016.

ŠPAGETE BOLONJEZE

Sastojci: Količina:
•mleveno meso 500 grama
•crni luk 2-3 glavic
•špagete pakovanje
•sok od paradajza 2 dcl.
•so, biber i origano po malo
•ulja malo
•rendanog sira ili pavlake za d malo
Uputstvo za pripremu:
Na malo ulja prodinstajte seckan i posoljen crni luk, da bude staklast. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte oko dvadsetak minuta, dok sasvim ne omekša. Umešajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite da se sve lepo sjedini i nalijte vodom ( otprilike 2 čaše). Poklopite do pola i ostavite da se na tihoj vatri kuva oko sat vremena. Povremeno promešajte. Na kraju dodajte paradajz pire, sklonite poklopac i uz češće mešanje kuvajte dok voda ne ispari i ostane samo sos (oko desetak minuta). Odvojeno u posoljenoj vodi skuvajte špagete, stavite malo ulja da se ne bi slepile i kuvane procedite. Servirajte u tanjire, i u svakom dodajte sos preko koga ćete posuti rendani sir (ja sam stavila malo pavlake).


Izvor: zena.blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar