DOBRO DOŠLI

....

nedjelja, 7. veljače 2016.

ZAPEČENE KOBASICE U TIJESTU

recept_3824
Sastojci (Broj osoba: 4)

6-8 kobasica
1 žlica ulja
220 g glatkog brašna
4 jaja
sol i papar
mlijeko

Postupak pripreme

1. Posloži kobasice u vatrostalnu zdjelu, po mogućnosti da ima prostora između kobasica. Polij žlicu ulja po njima. Peci 15-ak minuta na 180°C, da dobiju boju – da budu napola gotove.
2. U zdjelu umješaj glatko brašno, 4 jaja, mlijeko. Miješaj smjesu dok ne dobiješ glatku smjesu, po potrebi dodaj ili brašna da se zgusne ili mlijeka da se prorijedi – ovisno o situaciji. U smjesu stavite malo papra i prstohvat soli, ili koji već začin želite staviti. Još malo pomiješajte dok grudice ne nestanu.
3. Kad mislite da su kobasice na pola puta gotove, izvadite ih i stavite smjesu u prstor među njih. Vratite jelo u pećnicu na kratko vrijeme dok se kobasice ne zapeču i tijesto se ne digne i dok ne primi malo boje na vrhu. Otprilike 15-ak minuta. Kad je sve gotovo izvadite i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar