DOBRO DOŠLI

....

ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

Greške roditelja u odgoju djece

Mnogi novopečeni roditelji, ako ne i svi, se muče sa odgojem i razvojem svoga djeteta od trenutka kada se rodi, pa sve do druge godine života djeteta. Ako ćete i vi ubrzo postati roditelji, ili ste već roditelji jedne male bebe, u nastavku vam donosimo najčešće greške novopećenih roditelja koje trebate izbjegavati.



novi roditelji

Stručnjaci savjetuju da se bebe hrane svaka 2 do 3 sata, no ako vaše dijete nastavi spavati i 3 sata nakon hranjenja, nemojte ga niti slučajno buditi. Radije uživajte u snu, koliko god vam dijete to pruža. Dijete će se samo probuditi kada bude gladno, a ako pravilno raste i napreduje, onda nema razloga za brigu ako je napravilo svoje ritam hranjenja.

Bebe do godinu dana spavaju onda kada im je san potreban. Stoga nemojte niti slučajno dijete držati na silu budnim kroz cijeli dan, kako bi vam spavalo kroz noć, jer ćete na taj način mučiti i sebe i dijete. Dijete koje je neispavano kroz dan, neće spavati dobro kroz noć i imati će problema sa snom.
Većina parova se udalji u prvoj godini djetetovog života, jer se dijete stavlja na pravo mjesto. Uredu je da vam je dijete najbitnije, no nije u redu da u potpunosti zanemarite svoj odnos sa partnerom. Morate nekada posvetiti svoje vrijeme samo partneru, u tim trenucima, odvedite svoje dijete nekome na čuvanje, a vas dvoje se posvetite jedno drugome kao nekada.

Prva godina života djeteta je godina, u kojoj roditelji gube živce zbog milion sitnica koje se tiču bebe, kao što je hranjenje, spavanje, kupanje, podrigivanje, plakanje, itd. Normalno je da se brinete za svoje dijete, ali ne smijete paničariti i morate se malo opustiti jer je vaše dijete jače i elastičnije nego vi to mislite. Dokle god je sve u redu na pregledima kod pedijatra, dotle vi nemate razloga za brigu.
Čuvajte zube i održavajte higijenu usta svoje bebe, već onda kada zubići još nisu niti na vidiku. Ukoliko vašem djetetu nisu još izrasli zubići, uzmite mokru gazu i pobrišite mu desni nakon hranjenja.

Nema komentara:

Objavi komentar