DOBRO DOŠLI

....

utorak, 10. studenoga 2015.

Šta dijete mora znati

Roditelji svoju djecu moraju naučiti mnogim stvarima, a neke od tih stvari je važno da ih nauče dok su još mali, kako bi imali dovoljno vremena da ih savladaju što prije. Koje ih to stvari morate što prije naučiti, donosimo u nastavku.



djeca sa psom
 

 
Ako vaše dijete poželi kućnog ljubimca, važno je da mu objasnite kako to nije stvar, kao niti prijatelj za igru. Kućni ljubimci su više od prijatelja, oni su članovi obitelji o kojima treba voditi brigu još dugo godina. Naučite dijete na vrijeme životnim lekcijama kao što su opraštanje, odgovornost, ljubav i empatija.

Učite ih da im stres nikada ne smije oduzeti energiju i pobijediti duh. Neka ne dozvole da stres utječe na njihovo zdravlje, te da ga uvijek treba držati pod kontrolom.

Budite djecu rano ujutro jer rano buđenje donosi brojne prednosti. Rano ustajanje će omogućiti djetetu da bude produktivnije, te da bude sretnije.

Normalno je da osoba nije uvijek sigurna u sebe, i važno je da dijete to zna. Ponekad je potrebno više znanja i iskustva, kako bi osoba stekla sigurnost i dovoljno samopouzdanja, ali važno je da to i vaše dijete zna.

Naravno da postoje trenuci u kojima se osoba loše osjeća, te reagira negativno. Takve su stvari potpuno normalne i dajte djetetu do znanja da i ono nekada smije reći ružnu riječ, te da ne mora uvijek biti fino i pristojno.

Upoznajte dijete s mjestom u kojem živi. Važno je da dijete zna mjesto u kojem živi što bolje, kako bi se u potpunosti osjećalo kako tu pripada i kako bi dobilo u potpunosti osjećaj da je kod kuće. Na taj način dijete će steći stabilnost.

Kako bi se zahvalili onima koji su vam od velike pomoći i onima koje volite, pobrinite se da ih uvijek poslužite kada vas posjete. Nekada je najbolji način za pokazivanje zahvale, onaj da poslužite ljude koje volite.

Nema komentara:

Objavi komentar