DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 30. prosinca 2015.

LJILJAN TORTA


Sastojci
Prva kora:
5 bjelanjaka
12 žlica šećera
1 žlica octa
1 žlica oštrog brašna
10 dkg kokosa

Druga kora:
5 bjelanjaka
12 žlica šećera
1 žlica octa

 
1 žlica oštrog brašna
10 dkg mljevenih oraha
Treća kora:
5 bjelanjaka
12 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice oštrog brašna
10 dkg otopljene čokolade za kuhanje

Krema I :
1 l mlijeka
10 žlica gustina
20 dkg šećera

Krema II :
15 žumanjaka
10 dkg šećera
25 dkg margarina
12,5 dkg maslaca
Još sastojaka za kremu:
10 dkg kokosa

 
10 dkg mljevenih oraha
10 dkg otopljene čokolade za kuhanje
Ostalo:
1/2 l slatkog vrhnja

Priprema
1.
Bjelanjke istucite u snijeg, dodajte šećer pa još radite
2.
Dodajte ocat, kokos i na kraju lagano umiješajte brašno
3.
Ovako ponovite za još dviije kore samo što ćete umjesto kokosa dodati orahe odnosno čokoladu
4.
Svaku koru pecite na papiru za pečenje na 180C 30 min.
Krema I:
5.
Gustin i šećer izmiješajte sa jednim dijelom mlijeka
6.
Preostalo mlijeko stavite da zakuha, lagano sipajte gornju smjesu i skuhajte
7.
Pustite da se ohladi uz povremeno miješanje
Krema II :
8.
Žumanjke i šećer skuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
9.
Pustite da se ohladi
10.
Margarin i maslac pjenasto izradite i umiješajte u kremu od žumanjaka
11.
Dvije hladne kreme spojite i dobro pjenasto izradite
12.
Kremu podijelite na tri dijela
13.
U jedan dio stavite stavite kokos, u drugi orahe a u treći otopljenu čokoladu
Slažite ovako:
14.
Kora od kokosa-krema od kokosa * kora od oraha-krema od oraha * kora od čokolade-krema od čokolade
15.
Tortu izvana premažite tučenim slatkim vrhnjem, i širokim nožem koji stalno ispirete pod vodom, zagladite tortu
16.
Kada sa vlažnim nožem zagladite slatko vrhnje, biti će sjajno i neće pucati i nakon dan dva stajanja
Posluživanje
Ovu tortu možete dakako praviti i kao četvrtasti kolač koji režete u kocke.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar