DOBRO DOŠLI

....

srijeda, 30. prosinca 2015.

MAMINE KIFLE


Kad neko kao ja potice iz plodne Vojvodine, razumljivo je zasto imam toliko recepata peciva…Listajuci prvu svesku recepata, pronasla sam ovaj sa predivnim, mekanim i jednostavnim kiflama…Jos uvek se secam njihovog mirisa koji me mami u kuhinju, a tamo me ceka rumena i nasmejana mama.. Za sve nase majke, cuvajte uspomenu na njih :)))
Sastojci
Testo:
500 ml mleka
40 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
3 kasike ulja
1 jaje
800 g mekog brasna

Za premazivanje:
150 g margarina

 
Za fil:
200 g kravljeg sira
1 jaje
Za premazivanje :
1 jaje

Priprema
1.
Zagrejati mleko da bude toplo,
staviti u sud za mesenje, dodati
secer i nekoliko kasika brasna.
U sve to dodati izmrvljen kvasac
i sacekati da nadodje.
2.

 
Nakon toga, dodati ulje, so i
jaje i uz postepeno dodavanje
brasna umesiti mekano testo.
3.
Prekriti testo kuhinjskom krpom
i ostaviti ga na toplom da
udvostruci kolicinu.
Soba mora biti topla da bi kvasac
sto bolje odradio svoj posao.
4.
Rastanjiti testo sto tanje u
obliku pravougaonika i po
njemu narendati margarin iz
zamrzivaca.
5.
Saviti testo u rolnu, iseci ga na
6 delova, oblikovati loptu i
opet ostaviti pokriveno da
nadodje i bude mekano…
6.
Kad isecete na 6 delova, po krajevima
ce se videti margarin i treba ga
malo sakriti.
Rukama, nezno pritisnuti sa oba kraja testo
i zatvoriti taj otvor.
Tako se dobije lopta, ali je nikako ne premesivati
i gnjeciti.
7.
Fil pripremiti od izmrvljenog
sira i umucenog jajeta.
8.
Na pobrasnjenoj podlozi
razvijati lopte u krug, iseci na
8 trouglova, filovati i savijati
kifle…
9.
Slagati kifle u pleh i tek tad
ukljuciti rernu na 220 stepeni.
10.
Nakon 15 minuta, premazati
kifle umucenim jajetom i
peci u zagrejanoj rerni do
rumene boje…
11.
PreseK
Jakica i ovo
Natatina
"Pomoravka":http://www.www.coolinarika.com/klub/beta/slika/395677/#msg_11195145
Posluživanje
Ako ne pojedete sve kifle, mozete
ih zamrznuti i po potrebi zagrejati i
sluziti ih kao da su tek ispecene :)))
Mogu se filovati po zelji: kackavalj,
sunka ili sl.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar