DOBRO DOŠLI
....
petak, 19. veljače 2016.
DIVAN RUČAK KOJI ČESTO SPREMAM BRZO SE PRAVI A SVI GA VOLE: ZAPEČENI SIR
SASTOJCI
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano
Bešamel
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka
PRIPREMA
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
Poslužite odma.
Izvor:http://www.ukusnirecepti.info/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar