DOBRO DOŠLI
....
nedjelja, 10. siječnja 2016.
BRZA A FINA LJESNIK STRUDLA
SASTOJCI
Za tjesto
330 g brasna
1 1/2 mala zlica praska za pecivo (10 g)
80 g margarina
100 ml mljeka
100 g secera
1/2 male zlice soli
100 g kremasto sira (quark,rikota...)
1 bjelance (35 g)
Punjenje
1 zumance (20 g)
1 cjelo jaje (60 g)
200 g mljevenih ljesnika
1 vanilin secer
100 g secera
50 ml mljeka
Secerni gus
90 g secera u prahu
4 male kasike mljeka
po zelji sjeckani bademi ili badem listovi za preko
PRIPREMA
Brasno pomjesati zajedno sa praskom za pecivom,secerom,vanilinim,soli.
Mljeko zagrijati sa mragarinom,da bude mlako,nikako prevruce.
Dodati sad mljeko smjesu brasna smjesi,kao i sir,bjelance te sve dobro umjesiti u glatko tjesto koje se odvaja od posude.
Pripremiti punjenje
Sve sastojke sjediniti,vilicom dobro izmjesati da se sve dobro ujednaci,dobije fina smjesa za premazivanje.
Pripremljeno tjesto izruciti na pobrasnjenu povrsinu podjeliti na 2 djela.
Razviti jedan dio oblika veceg pravougaonika debljine 0,5 cm.Premazati sa pola ljesnik smjese,ivice oko 2 cm osavoto slobodne.
Zaviti duzinom u strudlu i ivice dobro priteci da se fino sljepi.
Staviti pripremljenu strudlu na pleh oblozen papiro za pecenje.
Isto tako uraditi i sa drugom polovinom tjesta.
Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 200°C i staviti Strudle da se peku 30-tak minuta dok Vam dobiju finu Zlatno-braon boju.
Pustiti ih na plehu da se ohlade.
Gus pripremiti
Secer sa mljekom dobro izmjesati da se dobije fina tecna ali malo gusca smjesa,premazati gus preko ohladjene strudle i odmah posuti po zelji sjeckanim bademima ili badem listovima.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar