DOBRO DOŠLI
....
ponedjeljak, 25. siječnja 2016.
SARMA
Sastojci
Potrebno za nadev
1 kg mlevenog svinjskog mesa
1 solja pirinca
2 kom srednje glavice luka
1 kom mala sargarepica
1 cen belog luka
150 suve slaninice
1 kasika vegete
so i biber po ukusu
1/2 kasicice ljute mlevene paprika
1 kasicica slatke mlevene paprika
Potrebno jos
Par komada suvog mesa
2 glavice kiselog kupusa (lisce)
lovorov list
Za zaprsku
malo ulja (masti)
1 kasika brasna
1 kasika mlevene slatke paprike
Priprema
1.
Izdinstati luk seckan na kockice, dodati mu sitno seckan beli luk i sargarepicu, prodinstati jos malo.
2.
Dodati sitno seckanu slaninicu da se malo proprzi.
3.
Dodati pirinac opran izmesati sa smeso od luka i slaninice, skloniti sa ringlet.
4.
Zatim dodati mleveno meso i zacine. Dobro izmesati.
Savijanje sarme
5.
Lisce kiselog kupusa obariti na kratko.
6.
Iseci zadebljale delove lista tj. korena lista.
7.
Na ruku poloziti list kupusa, koren lista dodje u koren sake kao sto je prikazano na slici.
8.
Uzimati gomilice mesa i stavljati na list kiselog kupusa.
9.
Kupus savijati kao sto je oznaceno na slici .
10.
Dno srepe u kojoj ce se kuvati sarme, obloziti liscem kupusa.
11.
Sloziti savijene sarme, a izmedju sloziti suvo meso (slaninicu).
12.
Savijenu sarmu prekriti listovima kiselog kupusa, naliti vodu i dodati lovorov list.
13.
Serpu poklopiti i staviti u zagrejanu rerun.
14.
Dok sarma ne prokljuca temperatura moze biti veca. Na 190 C krckati oko 4 sata.
15.
Gotovu sarmu zaprziti.
Zaprska
Zagrejati ulje, dodati brasno uz neprestano mesanje. Kad brasno dobije blagu zuckastu boju, skloniti sa ringle i dodati papriku (paprika ne treba da se przi jer hoce da gorci). Preliti preko gotove sarme.
Sarmu vratiti jos malo u rernu da se prokrcka sa zaprskom.
Prijatno!!
Posluživanje
Ovo je kolicina za vecu serpu sarme.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar